AeroVacanţe, parte a Grupului Aerotravel, a anunţat miercuri că deschide sezonul vacanţelor în insula Skiathos, cu plecări din Bucureşti, Timişoara şi Cluj- Napoca, în perioada 4 iulie - 3 octombrie, iar sejururile pornesc de la 199 euro, la care se adaugă taxele de aeroport în valoare de 95 euro de persoană, compania precizând că unităţile de cazare aplică măsurile obligatorii pentru prevenirea Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sejururile în insula Skiathos au tarife începând cu 199 euro, la care se adaugă taxele de aeroport în valoare de 95 euro/persoană, şi includ transport charter avion, transferuri, asistenţă turistică în limba română şi cazare şapte nopţi în vilă turistică", a informat compania.

Zborul charter este efectuat de compania Tarom şi durează aproximativ o oră şi 30 de minute, în funcţie de oraşul din care se face plecarea.

Plecarea este în fiecare sâmbătă din Bucureşti, Timişoara şi Cluj- Napoca, în perioada 4 iulie - 3 octombrie 2020.

“Sunt foarte bucuros că, după o perioadă dificilă pentru noi toţi, pot da o veste excelentă turiştilor români care vor să se relaxeze într-o destinaţie sigură, incredibil de frumoasă şi foarte aproape de România: din 4 iulie mergem din nou în vacanţă în insula Skiathos din Grecia. În cele trei luni de operare vom avea plecări săptămânale din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca şi vom oferi o experienţă memorabilă pentru cel puţin 2400 de turişti români”, a declarat Antonio Niţu, director general al Grupului Aerotravel.

Skiathos este o destinaţie sigură şi în noul context global.

“Autorităţile locale, împreună cu Ministerul Sănătăţii din Grecia, aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetăţenii, cât şi vizitatorii insulei Skiathos. Skiathos nu a fost afectat de pandemie şi este una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume. În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600.000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume”, a declarat Thodoris Tzoumas, primarul insulei Skiathos.

În Skiathos, turiştii au posibilităţi de cazare variate, de la vile turistice cu tarife foarte bune, poziţionate în apropierea plajelor şi a staţiilor de autobuz, până la hoteluri de 4 stele cu demipensiune. Hotelierii din această destinaţie au pregătit oferte atractive pentru primele plecări din luna iulie cu reduceri de până la 30%.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafaţă de 48 km pătraţi şi aproximativ 7.000 de locuitori, este un adevărat paradis natural. Insula este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin şi intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini şi preparatele tradiţionale pline de savoare. Oraşul Skiathos este principala aşezare şi capitala insulei, cu străzi înguste, pavate cu piatră şi cu numeroase taverne şi restaurante.

Conform declaraţiilor oficialităţilor elene, Grecia îşi propune să fie cea mai sigură destinaţie de vacanţă din Europa. În acest sens, unităţile de cazare din Skiathos vor opera aplicând măsurile obligatorii pentru prevenirea şi gestionarea eficientă a cazurilor suspecte de Covid-19, pentru a limita răspândirea virusului în rândul personalului şi al oaspeţilor.

"Fiecare unitate de cazare a implementat un plan de acţiune, care include, pe lângă instruirea corectă a personalului, alocarea unui responsabil pentru aplicarea măsurilor şi prezenţa unui medic (obligatoriu doar pentru hoteluri) specializat în tratarea Covid 19, la unităţile de cazare cu un număr mai mare de 50 de camere; acesta poate avea cabinet în incinta hotelului sau poate oferi consultaţii prin serviciul de telemedicină", precizează compania.

Personalul unităţilor de cazare va purta permanent echipament individual de protecţie (măşti, mănuşi), iar dacă un angajat simte cel mai mic simptom de îmbolnăvire anunţă managerul şi rămâne acasă.

Vor exista dezinfectanţi în toate zonele comune cu trafic mare (recepţie, lift, săli de mese, zone de recreere ş.a.), iar camerele vor fi zilnic igienizate şi aerisite natural.

"Restaurantele (à la carte, de tip bufet, săli de mic dejun) şi barurile (interioare şi exterioare) vor aplica aceleaşi reguli valabile pe teritoriul elen. Distanţa dintre mese va fi de aproximativ 1,10 m - 1,70 m, în funcţie de tipul de masă şi prezenţa scaunelor; Până la 6 persoane vor putea lua loc la fiecare masă, iar familiile cu copii vor sta împreună, indiferent de numărul persoanelor", mai informează compania.

În zonele de SPA şi a locurilor de joacă se va evita supraaglomerarea şi se vor păstra normele de distanţare socială.

Doar piscinele exterioare vor fi autorizate, cele interioare rămânând închise. Şezlongurile vor fi dispuse la distanţă de 2 m între ele şi vor fi dezinfectate după fiecare oaspete.

La plajă se vor aşeza 2 şezlonguri la o umbrelă (fără limită pentru familii) şi distanţa de 4 m între umbrele. Personalul plajelor poartă mască şi este obligat să cureţe şi să dezinfecteze în mod regulat toate zonele de igienă (cabine W.C., duşuri) şi şezlongurile după fiecare utilizare, conform unui plan impus de autorităţi.

De asemenea, la serviciile de transfer, este obligatorie utilizarea unei măşti de către pasageri şi şoferi. Este recomandat şoferilor să ofere călătorilor soluţie antiseptică pentru dezinfectarea mâinilor. Şoferii trebuie să dezinfecteze vehiculele după fiecare utilizare şi să se asigure că vehiculul este ventilat natural.

În prezent, Grupul Aerotravel include Aerotravel, adică reţeaua naţională specializată în turismul de afaceri şi evenimente corporate care comunică prin intermediul brand-ului Travel Leaders Romania, Fabrica de Vacanţe, care oferă pachete turistice în orice destinaţie prin intermediul agenţiilor de stradă, precum şi turoperatorii CruiseHub, care propune croaziere pe toate mările şi oceanele lumii, şi AeroVacanţe, agenţia organizatoare de sejururi în Skiathos, Italia, Caraibe şi Asia, care colaborează cu o reţea naţională de peste 500 de agenţii partenere revânzătoare, distribuite pe întreg teritoriul României.

Aerotravel este una dintre cele mai importante companii de management al călătoriilor din România, care oferă servicii de business travel şi M.I.C.E. (evenimente corporate) organizaţiilor private locale şi regionale. Aerotravel are peste 110 specialişti în turism şi 8 agenţii proprii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.