Jucători ai echipei Minnesota Vikings au fost prezenţi, joi, la ceremonia în memoria lui George Floyd, iar unii dintre ei au revenit vineri în mijlocul comunităţii, pentru a distribui mâncare, apă şi alte bucuri esenţiale oamenilor nevoiaşi din Minneapolis, relatează presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivul Kyle Rudolph a contribuit la organizarea evenimentului. Jucătorii le-au dat oamenilor alimente şi alte obiecte necesare, dar au şi discutat cu localnicii.

“Mulţi oameni ne urmăresc şi sunt influenţaţi de ce facem. Trebuie să ieşim şu să facem o diferenţă, să ne ajutăm comunitatea, a declarat Danielle Hunter.

Au participat la acţiune şi Adam Thielen, Garrett Bradbury, Aviante Collins, Dakota Dozier, Chad Beebe, Cameron Smith, Jake Browning şi Andrew Janocko, acesta din urmă unul dintre antrenori.

La 25 mai, tot la Minneeeapolis, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au izbucnit proteste, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Cei patru poliţişti au fost concediaţi şi puşi sub acuzare pentru omor, ucidere din culpă şi complicitate la omor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.