Ministrul italian al Educaţiei Lucia Azzolina a fost plasat sub protecţia poliţiei, după ce a primit ameninţări, au anunţat forţele de ordine miercuri, la două zile după ce alt membru al Guvernului a beneficiat de măsuri similare în contextul luptei împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adjunctul ministrului italian al Sănătăţii Pierpaolo Sileri a fost plasat luni sub protecţia poliţiei după ce a fost ameninţat din cauza alocării fondurilor publice în lupta împotriva noului cronavirus.

Protecţia poliţiei a fost solicitată totodată miercuri pentru guvernatorul Lombardiei Attilio Fontana, care a fost catalogat drept ”asasin” în inscripţii (graffiti) la Milano şi a primit ameninţări pe reţele de socializare.

Lombardia, situată în nordul Italiei, este regiunea cea mai afectată de epidemia covid-19, soldată cu peste 33.000 de morţi în ţară.

Attilio Fontana a fost criticat dur din cauză că nu a reuşit să oprească răspândirea noului coronavirus.

”Există riscul unor tensiuni sociale, iar exasperarea ar putea să explodeze în ţară”, a avertiat ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, liderul M5S.

Cei doi miniştri plasaţi sub protecţia poliţiei fac parte din Partidul Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem, populişti), care guvernează împreună cu Partidul Democrat (PD, stânga).

Attilio Fontana, care este membru al Ligii (extremă dreapta, opoziţie), a anunţat că nu a cerut protecţia poliţiei şi că activitatea sa nu va fi afectată.

”Din nefericire, ştim că limita între violenţa verbală şi violenţa fizică este mică (...). Vom continua să fim atenţi”, a declarat ministrul Mediului Sergio Costa.

El s-a declarat consternat de faptul că ”o asemenea atmosferă de ură şi ameninţări s-a creat în jurul şcolilor, sănătăţii şi altor subiecte importante şi sensibile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.