Angajaţi ai sistemului sanitar spaniol au manifestat, purtând uniforme verde cu alb, în faţa mai multor spitale, la Madrid, pentru a cere mijloace suplimentare în această regiune, cea mai afectată de covid-19 în Spania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Infirmieri şi medici au respectat două minute de reculegere, luni, la intrarea în mai multe spitale din capitala spaniolă.

Ei au agitat banderole cu mesaje ca ”nu suntem nici eroi, nici kamikaze, avem o nevoie reală de material de protecţie”.

Obiectivul protestelor a fost ca oamenii să conştientizeze ”situaţia în care ne aflăm în acest moment, precaritatea locului nostru de muncă. Covid-19 nu a făcut decât să accentueze o situaţie care ne afecta înainte”, a declarat pentru AFP Silvia Garcia, o infirmieră la reanimare de la Spitalul Gregorio Marañon, unde manifestau câteva sute de angajaţi.

”Trebuie să ni se dea mijloacele să îngrijim (...). Trebuie să ni se garanteze că putem să ne odihnim, să ne protejăm, pentru a ne face munca în cele mai bune condiţii”, a declarat Victor Aparicio, un infirmier la terapie intensivă în acelaşi spital.

Personalul medical se declară epuizat, se plânge în principal de lipsa de efective şi de material de protecţie pentru a face faţă epidemiei covid-19, care a lovit mai ales Madridul.

La Madrid se înregistrează o treime dintre îmbolnăviri şi dintre morţi, iar sistemul sănătăţii s-a aflat pe punctul de a ceda din cauza crizei sanitare.

Personalul medical cere să fie păstrate cele aproximativ 100.000 de persoane angajate la Madrid pentru a înfrunta pandemia, în contextul în care autorităţile regionale au oferit garanţii în acest sens doar până la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.