Germania pune la îndoială acuzaţii ale Statelor Unite potrivit cărora un laborator chinez s-ar afla la originea pandemiei noului coronavirus şi apreciază că aceste acuzaţii sunt o încercare de deturnare a atenţiei de la eşecul Washingtonului de a controla epidemia, dezvăluie în ediţia de vineri Der Spiegel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit săptămânalului german, serviciile germane de informaţii externe BND au cerut membrilor Alianţei "Five Eyes", din care fac parte agenţiile de informaţii din lumea anglo-saxonă - Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, probe care să susţină aceste acuzaţii.

Niciunul dintre serviciile de spionaj din Alianţ nu a dorit să susţină acuzaţiile şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, care a anunţat că Statele Unite deţin ”probe imense”, însă fără să aibă totdată ”certitudinea” că virusul provine dintr-un laborator chinez, scrie Der Spiegel pe site.

Într-o notă adresată ministrului german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, BND mai afirmă că acuzaţiile americane sunt o tentativă a americanilor de deturnare a atenţiei de la ”propriile erori” comise de către preşedintele Donald Trump în gestionarea epidemiei covid-19.

Contactat de Reuters, un purtător de civânt al Guvernului german nu a răspuns imediat.

Statele Unite suspectează Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan că se află la originea epidemiei, care a apărut în acest oraş din centrul Chinei şi care s-a răspândit în întreaga lume.

Marea majoritate a oamenilor de ştiinţă şi cercetătorilor sunt de acord că SARS-Cov-2 este de origine animală şi a apărut într-o piaţă în aer liber din Wuhan - închisă între timp - în care se vindea carne proaspătă şi animale vii.

”Gazda intermediară”, care a facilitat transmiterea virusului la om, nu a fost încă identificată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.