Teatrul Naţional britanic a anunţat că plăteşte actorii care joacă în spectacolele pe care le difuzează online pe perioada în care stagiunea este suspendată din cauza măsurilor impuse de autorităţi, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

James Corden, Benedict Cumberbatch şi Tamsin Greig se numără între actorii ale căror interpretări pe scena Naţionalului au fost disponibile gratuit spre vizionare online.

Plata va fi aplicată în cazul tuturor producţiilor pe care teatrul le-a difuzat pe YouTube de la începutul lunii aprilie.

Instituţia a spus că actorii pot accepta sau nu plata.

„În vreme ce Teatrul Naţional continuă să se confrunte cu un viitor financiar nesigur, acum suntem capabili să plătim artiştii implicaţi”, a transmis directorul executiv Lisa Burger. Ea a precizat că teatrul este conştient că mulţi dintre ei se confruntă acum cu o perioadă grea.

National Theatre at Home a fost lansat în aprilie. Oamenii au putut şi pot urmări spectacolele gratuit, dar au fost încurajaţi să facă donaţii.

Burger a mai afirmat că, în mod surprinzător şi spre încântarea conducerii teatrului, au fost făcute donaţii generoase.

Teatrul a încheiat un acord cu sindicatul Equity pentru a plăti toţi artiştii şi creativii implicaţi în producţiile difuzate online.

Spectacole ca „Twelfth Night”, „Frankenstein” şi „One Man, Two Guvnors” au fost disponibile câte şapte zile, iar între altele reprezentaţii cu Gillian Anderson şi Tom Hiddleston vor fi difuzate, ca parte a iniţiativei, în următoarele săptămâni.

Weekendul acesta, National Theatre at Home va pune la dispoziţia publicului spectacolul „Antony and Cleopatra”, cu Ralph Fiennes şi Sophie Okonedo în distribuţie.

În următoarele săptămâni, vor fi încărcate pe YouTube şi producţii realizate de teatre partenere Naţionalului.

„În timp ce teatrele din lume rămân închise, suntem mulţumiţi că putem continua să aducem excelenţa teatrului britanic direct în casele oamenilor”, a mai spus Burger.

Rufus Norris, directorul artistic al Teatrului Naţional, a subliniat că, pe parcursul ultimelor şase săptămâni, spectacolele au cumulat 8 milioane de vizualizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.