Armata rusă începe joi să-şi retragă din Italia cei peste 100 de specialişti medicali militari desfăşuraţi la sfârşitul lui martie pentru a ajuta în lupta împotriva noului coronavirus care a făcut ravagii în peninsulă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această retragere a specialiştilor ruşi a fost anunţată de către ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, într-o reuniune prin videoconferinţă cu oficiali de rang înalt din cadrul forţelor armate ruse.

Şoigu nu a făcut precizări cu privire la modalitatea şi durata retragerii.

Roma a mulţumit Moscovei pentru ajutorul umanitar, însă acesta a provocat un scandal.

Ministerul rus de externe Serghei Lavrov a atacat cotidianul italian La Stampa, care şi-a exprimat îngrijorarea, la începutul lui aprilie, citând surse anonime din Guvern şi din armată, cu privire la faptul că asistenţa rusă ar disimula operaţiuni de spionaj.

Rusia a trimis în Italia, la sfârşitul lui martie, peste 100 de specialiţti militari, inclusiv virusologi, epidemiologi şi medici.

Ministerul rus al Apărării a trimis de asemenea sisteme mobile de dezinfectare şi echipamente medicale.

Specialiştii militari ruşi au efectuat dezinfectări în aziluri de pensionari în aproximativ 60 de localităţi din Lombardia, în nordul Italiei.

În Italia, pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 29.000 de morţi la 215.000 de contaminări, potrivit unui bilanţ AFP.

Rusia numără, la rândul său, 1.625 de decese şi 177.160 de contaminări cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.