Actriţa Jane Fonda va lansa în luna septembrie o carte despre campania ei pentru mediu, iniţiată toamna trecută, care include opinii ale experţilor şi activiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fonda a făcut anunţul printr-un mesaj publicat luni seară pe Instagram: „Am o nouă carte care va fi publicată pe 8 septembrie, intitulată «What Can I Do? My Path From Climate Despair to Action»”.

Volumul va fi publicat de Penguin, în SUA, şi de HQ Stories, în Marea Britanie. 

„Iubesc atât de mult cartea asta! Povesteşte cum, toamna trecută, am avut o revelaţie despre starea planetei noastre care m-a trimis la Washington DC şi mi-a schimbat viaţa. Nu credeam că asta se poate întâmpla la vârsta mea, dar s-a întâmplat şi nu privesc înapoi”, a scris Fonda, în vârstă de 82 de ani.

Actriţa a continuat: „Tot ce am învăţat şi ce trebuie să ştiţi despre criza climatică este aici din cele spuse de experţi şi de vocile prea des neauzite ale celor din prima linie a crizei, cu poveşti şi idei care vă vor schimba modul de a gândi. M-au schimbat pe mine. Şi, mai mult, oferă idei clare pentru răspunsul la întrebarea voastră: Ce pot face?”.

Starul de la Hollywood, cunoscut pentru acţiuni activiste încă din anii 1970, a început în luna septembrie a anului trecut seria de acţiuni „Fire Drill Fridays”. Astfel că, în fiecare zi de vineri, ea a prostestat la Capitoliu faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. I s-au alăturat, între alţii, actorii Sam Waterston, Ted Danson, Catherine Keener, Rosanna Arquette şi Joaquin Phoenix. În timpul acestor proteste, Fonda şi câţiva dintre cei care i s-au alăturat au fost arestaţi pentru nesupunere civilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.