Francisc Doboş a anunţat joi că deţine noi atribuţii în Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, iar Tarciziu-Hristofor Şerban este noul purtător de cuvânt al ARCB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat joi pe contul său de Facebook, Doboş a transmis: „Misiunea mea de purtător de cuvânt al ARCB s-a încheiat astăzi. Vă sunt recunoscător pentru tot sprijinul, susţinerea şi colaborarea. Mulţumesc confraţilor mei şi tuturor colegilor din presă. Au fost ani minunaţi. Voi rămâne mereu la dispoziţie, chiar dacă voi avea alte atribuţii. Aşa că vor fi în continuare ani minunaţi . Îi urez muncă rodnică şi mult har noului purtător de cuvânt, pr. dr. Tarciziu Şerban. Pe mine mă veţi găsi mereu la Sf. Liturghie, la spovadă şi pe aici”.

Înaltpreasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, l-a numit joi în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti pe pr. dr. Tarciziu-Hristofor Şerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti.

Francisc Doboş a primit o misiune pastorală în cadrul Arhidiecezei.

Tarciziu-Hristofor Şerban s-a născut la 1 ianuarie 1962 la Bacău. A absolvit Institutul Teologic în anul 1989, la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi şi a fost hirotonit preot pe 25 iunie 1989, la Iaşi.

La începutul slujirii preoţeşti a activat la Huşi, în parohia „Sf. Anton”, şi la Bucureşti, în Parohia Catedralei „Sf. Iosif”. Mai târziu, a fost preot colaborator în Capitală la Parohia „Preasfântul Mântuitor” (Italiană), Paroh la Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăţia) şi Administrator parohial la Parohia „Sfântul Francisc din Assisi”.

Între anii 1993 şi 1998, a urmat studii de specializare în ştiinţe biblice la Institutul Catolic din Paris şi în istoria creştinismului primar la Universitatea Sorbona. Ulterior, a urmat studii de specializare în cadrul Facultăţii de filosofie a Universităţii Bucureşti. 

Începând cu anul 1998 a fost, pe rând, lector universitar la Institutul Catolic „Sf. Tereza” din Bucureşti, la Institutul Teologic „Sf. Iosif” din Iaşi şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti.

În prezent, predă ştiinţe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti şi colaborează ca preot la Parohia Catedralei „Sf. Iosif” din Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.