Sindicatele în domeniul metalurgiei din nordul Italiei au anunţat luni că intră în grevă, în apărarea sănătăţii membrilor şi în semn de protest faţă de un decret guvernametal considerat prea vag, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşdintele Consiliului italian de Miniştri Giuseppe Conte a dispus sâmbătă închiderea tuturor întreprinderilor până la 3 aprilie, cu excepţia celor esenţiale lanţului aprovizionării ţării, care încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.

Trei centrale sindicale - FIOM, FIM şi UILM - denunţă, într-un comunicat, faptul că lista întreprinderilor autorizate să îşi continue activitatea este prea lungă şi consideră că prezenţa unor sectoare pe listă poate fi contestată.

Lombardia - plămânul industrial al Italiei - este cea mai afectată provincie de epidemia noului coronavirus, care ucis 5.476 de persoane potrivit ultimului bilanţ oficial, de duminică.

Sindicatele au anunţat luni că vor preciza în zilele următoare cum urmează să se desfăşorare greva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.