Premierul spaniol Pedro Sanchez a îndemnat duminică Uniunea Europeană (UE) să creeze un vast program de investiţii publice, de tipul ”Planului Marshall”, care a permis reconstruirea Europei după al Doilea Război Mondial, în vederea contracarării impactului financiar al epidemiei noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pedro Sanchez consideră că este necesar ca UE să emită obligaţiuni paneuropene - "coronabonds" - pentru a ajuta statele membre să răspundă crizei sanitare şi economice.

El a salutat măsurile în vederea unei relansări economice adoptate până în prezent de către Banca Centrală Europeană (BCE).

”Europa poate şi trebuie să facă mai mult, iar noi cerem ca ea să facă mai mult într-un moment atât de critic”, a înemnat premierul spaniol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.