Radio România Cultural va difuza, începând de vineri, cu prioritate creaţii muzicale româneşti, pentru a sprijini artiştii afectaţi de măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând de astăzi, postul nostru va promova şi difuza cu prioritate creaţii muzicale interpretate de artiştii români, oferind astfel publicului şansa de a se întâlni cu interpreţii preferaţi, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis News.ro.

De asemenea, începând de luni, în fiecare săptămână, de luni până vineri, în tronsoanele live ale Radio România Cultural ("Espresso", "Oraşul vorbeşte" şi "GPS Cultural"), vor fi difuzate, în interpretare românească, miniaturi din literatura clasică universală.

Publicul va avea ocazia de a asculta înregistrări cu muzicieni aflaţi la început de carieră, precum Adela Liculescu, Mihai Ritivoiu, Andrei Ioniţă, Axia Marinescu, Ştefan Cazacu sau Sânziana Mircea, dar şi cu muzicieni consacraţi ca Dan Grigore, Radu Lupu, Marin Cazacu, Horia Andreescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.