Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) iniţiază demersurile pentru selecţia viitorilor membri ai Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), mandatul 2020-2024, având în vedere faptul că mandatele actuale încetează în data de 10 iunie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MEC anunţă, luni seară, că, pentru asigurarea transparenţei şi calităţii procesului de selecţie a viitorilor membri, s-a decis constituirea, pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU, a câte unui Comitet de selecţie ad hoc, fiecare format din 3-5 personalităţi.

Dintre acestea, este preferabil ca una să aibă afiliere instituţională în afara României. Membrii comitetelor de selecţie nu vor face parte din CNATDCU în mandatul 2020-2024.

Comitetele de selecţie, a căror componenţă va fi făcută publică, vor analiza aplicaţiile încărcate pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru al CNATDCU şi vor înainta Ministerului Educaţiei şi Cercetării lista cuprinzând propunerile pentru componenţa respectivei comisii de specialitate a CNATDCU.

”Facem precizarea că Academia Română/instituţiile de învăţământ superior, cercetare ştiinţifică, cultură şi sport pot face propuneri de membri în CNATDCU pentru mandatul 2020 - 2024, asumate prin completarea unor aplicaţii individuale”, a transmis MAE.

Aplicaţiile individuale pentru calitatea de membru CNATDCU - mandatul 2020 - 2024 - se depun pe platforma brainmap.ro. Pentru deschiderea contului pe această platformă este necesară o adresă de e-mail şi o parolă aleasă de utilizator.

Apelul este deschis în perioada 18 martie - 30 aprilie 2020.
Potrivit MAE, principiile care stau la baza selecţiei membrilor CNATDCU sunt: transparenţa, evitarea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, inclusiv a imixtiunii factorului politic, asigurarea reprezentativităţii profesionale şi instituţionale.

Profilul membrilor CNATDCU trebuie să răspundă următoarelor cerinţe minimale:

  *   experienţă proprie de cercetare ştiinţifică, recunoscută la nivel naţional/internaţional, dovedită şi validată prin realizări specifice şi prin îndeplinirea standardelor minimale naţionale pentru abilitarea în domeniu;
  *   disponibilitatea asumată de a activa în cadrul CNATDCU, implicit renunţând la activitatea în alte consilii consultative ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării;
  *   echilibru şi capacitate de analiză obiectivă;
  *   integritate profesională.

Nu sunt eligibili demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice.

Listele cuprinzând propunerile comitetelor de selecţie vor fi făcute publice până în data de 20 mai 2020.

După finalizarea termenului de consultare publică, din listele de propuneri întocmite de către comitetele de selecţie, se numesc membrii Consiliului General şi ai comisiilor de specialitate ale CNATDCU pentru mandatul 2020 - 2024, prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.