Reprezentanţii PSD îl întreabă pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţiu, ce face cu banii, menţionând că, de la începutul guvernării, acesta a împrumutat aproape 10 miliarde de euro. "Pentru ce? Dacă facturile restante ale fostei guvernări au fost plătite integral în noiembrie şi decembrie 2019? Nu doar cursul euro a înregistrat un dublu record negativ în guvernarea liberală, ci şi împrumuturile ministrului de finanţe liberal au urcat la un record istoric pentru România! Dublu faţă de cât s-au împrumutat guvernele României din ultimii 5 ani în aceeaşi perioadă! Când aveţi curajul să le spuneţi românilor ce faceţi cu banii împrumutaţi pe spatele lor?", spun aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totuşi, ce faceţi cu banii, dle ministru Cîţu? În ultimele 2 luni din 2019 ministrul liberal de finanţe i-a #minţit pe români că se împrumută în fiecare zi pentru a plăti facturile lăsate de vechea guvernare, dar că va începe anul 2020 fără nicio datorie. În realitate, a plătit facturi către primarii PNL şi a rambursat TVA către firme de casă, fără o minimă verificare", afirmă reprezentanţii PSD, duminică seară, pe Facebook.

Ei susţin că, de la începutul guvernării liberale, acelaşi ministru de Finanţe a împrumutat aproape 10 miliarde de euro de pe pieţele interne şi externe.

"Pentru ce? Dacă facturile restante ale fostei guvernări au fost plătite integral în noiembrie şi decembrie 2019? Nu doar cursul euro a înregistrat un dublu #record negativ în guvernarea liberală, ci şi #împrumuturile ministrului de finanţe liberal au urcat la un record istoric pentru România! #Dublu faţă de cât s-au împrumutat guvernele României din ultimii 5 ani în aceeaşi perioadă! Când aveţi #curajul să le spuneţi românilor ce faceţi cu banii împrumutaţi pe spatele lor?", adaugă reprezentanţii PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.