Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) i-a fost alocată o suplimentare de 200.000 lei de către Ministerul Culturii cu promisiunea că la rectificarea din iulie, situaţia va fi remediată. O soluţie de avarie care permite CNDB-ului să continue activitatea într-un regim minimal, cu o serie de evenimente programate, potrivit unui anunţ pe pagina de Facebook a instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atât reprezentanţii Ministerului Culturii cât şi cei ai CNDB sunt conşţienţi că suplimentarea bugetară cu 200.000 lei reprezintă o soluţie financiară de avarie care nu rezolvă problema de fond a subfinanţării cronice, pentru singura instituţie publică dedicată culturii coregrafice contemporane din Europa de Est. Între timp, CNDB a primit promisiuni din partea ministerului că bugetul va fi suplimentat în mod adecvat la rectificarea bugetară din luna iunie", precizează instituţia.

"Soluţiile de avarie sunt binevenite, dar ele nu rezolvă problemele de fond. Cred cu tărie că doar voinţa politică poate asuma bunul mers al reglementărilor, că bunele practici sunt de urmat şi că împreună putem oferi publicului şi artiştilor din sfera culturii coregrafice contemporane, un cadru adecvat, bazat pe egalitate în drepturi", declară Vava Ştefănescu, managerul CNDB. 

CNDB e obligat să crească preţul biletelor

În ciuda funcţionării cu un buget redus pentru al patrulea an consecutiv, finanţările atrase anul trecut de la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) permit programarea unor evenimente de excepţie la CNDB.

În acelaşi timp, situaţia financiară precară pune instituţia în postura de a creşte preţul biletelor la spectacolele programate în perioada următoare la 50 de lei (bilet întreg) şi 25 de lei (bilet redus).

CNDB le cere scuze pe această cale spectatorilor săi, care, deşi au plătit deja taxele care merg la bugetul de stat pentru a le garanta accesul la cultură, sunt nevoiţi să plătească mai mult pentru a putea viziona dans contemporan în singura instituţie publică de profil din România, potrivit comunicatului.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.