Un bărbat susţine că mama lui, în vârstă de 70 de ani, a murit la sfârşitul săptămânii trecute în Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, după ce a fost ţinută acolo 16 ore şi nu ar fi fost tratată corespunzător. Spitalul spune că femeia a fost preluată la o jumătate de oră după ce a ajuns la Urgenţă, i-au fost făcute investigaţii amănunţite, iar la un moment dat starea ei s-a înrăutăţit şi nu a mai putut fi salvată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, un bărbat a depus plângere, luni, la Secţia 3 Poliţie, el afirmând că mama lui a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa sâmbătă la ora 7, iar la ora 23 a murit tot acolo. Bărbatul susţine că mama lui nu ar fi fost tratată corespunzător.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi, a declarat că femeia respectivă a fost preluată de cadrele medicale după o jumătate de oră de la prezentarea în Urgenţa spitalului şi a fost supusă mai multor investigaţii amănunţite.

“Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgenţe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Crina Kibedi a menţionat că este aşteptat rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.