Alexandru Anghel, membru al boardului Doar Dinamo Bucureşti, a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, detalii cu privire la preluarea de către fani a zece la sută dintre acţiunile clubului de fotbal din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi Cristi Hîldan - preşedintele Doar Dinamo Bucureşti, Ionel Dănciulescu şi Ante Puljic.

“Suntem acţionari, avem drepturi de zece la sută şi la profit şi la pierdere. Situaţia echipei nu ne-a permis să facem un audit foarte aprofundat, urmează să facem chestia asta. Din chestiile clare şi evidente de la ANAF, datoriile sunt sub două milioane de euro, nu este o datorie care să sperie un eventual investitor. Cele zece la sută au fost vândute contra unui singur leu. În schimb, ajutorul nostru nu a venit prin vânzarea de acţiuni, ci printr-un împrumut convertibil în acţiuni prin care am ajutat pentru plata datoriilor stringente ale clubului, datoriile către jucători. Salariile din decembrie ale tuturor juniorilor, salariile din noiembrie ale stafului, şi salariiile din noiembrie jucătorilor activi din echipa 1. Aproape 100.000 de euro”, a afirmat Anghel.

El a precizat că există investitori interesaţi de FC Dinamo, dar nu este “nicio ofertă angajantă”. “Dorinţa noastră a tuturor este să vină un investotor potent financiar şi domnul Negoiţă să cedeze din acţiuni. Sunt unul sau doi investitori interesaţi, nu există o ofertă angajantă în momentul de faţă. Totalitatea contribuţiilor membrilor DDB este în acest moment 546.309 lei. Pentru moment ne dorim să ajungem la suma de un milion de lei şi sperăm să o avem până la sfârşitul turului de campionat ca să plătim toate datoriile. Vrem ca programul să crească pentru a ne diversifica activitatea. Orice minoritar are putere în orice companie. Avem un membru în Consiliul de Administraţie, se va mări numărul membrilor şi atunci noi vom avea trei. Având peste cinci la sută oricând se poate convoca AGA. Interesul nostru este ca Dinamo să meargă bine, interesul material nu există”.  

Alexandru Anghel a menţionat că până acum nu a venit niicun potenţial investitor “serios”. “Din păcate nu a venit niciun investitor serios, sunt convins că primul investitor serios care va veni va cumpăra clubul. Datoriile care există au fost transparentizate şi nu sunt deloc mari. Cu efort minim, Dinamo poate fi dusă în primele trei din România. Noi sperăm ca membrii socios să genereze suficiente venituri ca Dinamo să creeze un buget numai din banii noştri. Pe domnul Ţiriac îl apteptăm şi îl şi provocăm să vină alături de noi. Cu expertiza dânsului ne poate ajuta”.

Cristi Hîldan a spus că şi-ar dori ca până la sfârşitul acestui an numărul de “socios” să crească semnificativ: “Greul abia acum începe mi-aş dori ca până la sfârşitul anului să dublăm sau chiar să triplăm numărul de socios. Scopul final este să salvăm ce iubim mai mult, Dinamo Bucureşti”.

“În acest moment cred asistăm la un moment unic în tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc, Peluza Cătălin Hîldan şi acest program DDB să fie alături de echipă, de Dinamo, un program pe care probabil lmultă lume nu l-a primit bine la început, dar aceşti băieţi minunaţi sunt acum alături de echipă şi pe partea financiară şi ajută Dinamo în momentele grele. Dinamo trece printr-un moment mai greu, dar sunt convins că alături de ei putem să ieşim din această criză. Este un început promiţător, de-acum greul va fi mai mare, dar dacă suntem uniţi cu siguranţă vom putea trece peste. Doresc ca toţi cei care ne declarăm dinamovişti să fim alături de program”, a declarat şi Ionel Dănciulescu.

“Cred că este un lucru bun pentru club, este foarte important pentru noi, jucătorii, să vedem că suporterii sunt alături de noi. Suntem mândri de suporterii noştri”, a afirmat Ante Puljic.

Suporterii împlicaţi în proiectul Doar Dinamo Bucureşti au preluat în această săptămână zece la sută dintre acţiunile clubului de fotbal din Şoseaua Ştefan cel Mare deţinute de Ionuţ Negoiţă.

La finalul lunii octombrie 2019, patronul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat că nu mai doreşte să învestească la echipă şi că vinde 51 la sută din acţiunile clubului cu un euro, cu condiţia ca potenţialul cumpărător să investească imediat 500.000 de euro în echipă pentru a achita datoriile scadente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.