Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) propun monitorizarea şi verificarea de către DSP a firmelor care fac dezinfecţie în unităţile de învăţământ. ”Nimeni nu verifică clar ce substanţe se dau pe ce suprafeţe”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, în cadrul Comandamentului de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Problemele care stau în atenţia Inspectoratului Şcolar în momentul de faţă sunt creşterea responsabilităţii directorilor, care răspund de tot ce ţine de şcoală, de la intrarea copiilor în şcoală, până la ieşirea lor din şcoală. În momentul de faţă, noi avem o permanenţă la minister, condusă de colega mea, Roxana Cercel, care este la biroul de presă, şi de subsemnatul, care răspunde în situaţiile de criză”, a declarat, luni, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, în cadrul Comandamentului de urgenţă.

Potrivit acestuia, se impune un cadru unitar de intervenţie, în ceea ce priveşte dezinsecţia şi dezinfecţia unde sunt probleme.

”La ora actuală, la nivelul sectoarelor sunt contracte care se încheie separat între şcoli şi firmele de dezinfecţie, şi între direcţiile de învăţământ şi aceste firme. Propun ca aceste contracte să fie încheiate numai de direcţiile de învăţământ, să fie monitorizate şi controlate de direcţiile de sănătate. O mare problemă se pune când vine vorba de cei care efectuează aceste dezinfecţii. Într-adevăr, se fac de către firme de specialitate, dar nimeni nu verifică clar ce substanţe se dau pe ce suprafeţe. Simt nevoia unui medic când e vorba de această activitate”, a mai spus Banu.

Acesta a propus şi ca acţiunile de dezinfecţie să se facă periodic, vinerea sau sâmbăta, astfel încât duminica să se poată aerisi.

”Propunem ca toate aceste activităţi să fie desfăşurate periodic, în principal vinerea şi sâmbăta, duminica să rămână spaţiu de aerisire. O mare problemă este curăţenia care se face după aceste dezinfecţii, pupitrele trebuie şterse foarte bine, nu întotdeauna sunt şterse ca la carte”, a mai declarat Banu.

Recent, 23 de elevi de la Scoala 133 din Capitală au ajuns la spital cu dureri de cap după o acţiune de dezinfecţie făcută în unitatea de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.