Germania, o ţară semnatară Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, intenţionează ”să salveze” acest text, în pofida apelului lui Donald Trump de a ieşi din el, a anunţat vineri Guvernul german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem puncte de vedere diferite pe tema acordul nuclear între Statele Unite şi statele europene” semnatare ale textului, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe într-o conferinţă de presă obişnuită.

Preşedintele american Donald Trump i-a îndemnat miercuri pe europeni să iasă din Acordul de la Viena, pe care iranienii au început să-l părăsească.

”Vrem să folosim toate posibilităţile oferite de acord pentru a avansa către o soluţie diplomatică”, a subliniat vineri purtătorul de cuvânt.

”Obiectivul nostru este să salvăm acordul, pentru că noi rămânem convinşi de faptul că este un instrument bun în împiedicarea Teheranului de a se dota cu o eventuală armă nucleară”, a adăugat el.

El a îndemnat Teheranul ”să revină în cadrul angajamentelor sale” şi să renunţe la ceea ce a prezentat duminică drept a ”cincea şi ultima fază” a planului său de reducere a angajamentelor pe care şi le-a asumat în domeniul nuclear şi la anunţul că nu se mai simte obligat să-şi limiteze ”numărul centrifugelor”.

Franţa şi preşedintele Consiliului Eueopean Charles Michel au apărat joi Acordul de la Viena, în care rămân parte cinci ţări - China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.