Iranul ar putea accede la arma nucleară în unul-doi ani, în cazul care continuă să ”deşire” Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, apreciază şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, iranienii ”nu se află în poziţia de a o avea, dar dacă ei continuă să deşire Acordul de la Viena, atunci da, într-un termen destul de apropiat, într-unul an sau doi, ei ar putea accede la arma nucleară, ceea ce nu este de avut în vedere”, a declarat el la RTL.

Iranul se află într-o criză deschisă cu Statele Unite după ce preşedintele american Donald Trump s-a retras unilateral, în mai 2018, din acord, care ridica progresiv sancţiunile impuse Republicii islamice în schimbul unei limitări a programului iranian nuclear.

Teheranul a rispostat revenind asupra unor dintre angajamentele pe care şi le-a asumat prin acordul semnat cu China, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite, Rusia şi Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.