Un om a murit şi alţi doi au fost răniţi înainte ca atacatorul să fie ucis de poliţişti, într-o grădină publică din oraşul Villejuif, de la periferia Parisului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc la ora 13.00 GMT, în parcul Hautes-Bruyères din Villejuif.

Din motive necunoscute, atacatorul i-a agresat pe trecători şi a ucis un bărbat, a rănit alţi doi, unul grav şi altul uşor, potrivit autorităţilor. 

El "a încercat de asemenea să atace şi alte persoane care au reuşit să-l evite", a declarat procurorul Créteil, Laure Beccuau. 

Atacatorul s-a îndreptat către un centru comercial al oraşului vecin L'Hay-les-Roses cu intenţia de a ataca alte persoane. 

Poliţia a fost rapid alertată şi a putut să-l "neutralizeze". 

Potrivit primarului oraşului Villejuif, Franck Le Bohellec, trecătorul ucis era un locuitor în vârstă de 56 de ani. "El se plimba cu soţia când agresorul s-a apropiat. El a protejat-o pe soţia sa şi a primit lovitura de cuţit", a spus edilul pentru AFP. 

Conform unei surse apropiate anchetei, rănitul grav este un bărbat, iar cel uşor o femeie. Amândoi au fost spitalizaţi. 

O anchetă pentru "asasinat şi tentativă de asasinat" a fost deschisă de Poliţia judiciară. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.