Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) propune schimbarea denumirii viitoarei sesiuni a programului Romania Start up Nation în “Start-up Tech Nation”, dar şi introducerea restricţiei de înstrăinare a mai mult de 49% din părţile sociale/acţiuni pe perioada de implementare şi monitorizare a programului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, CNIPMMR propune ca locurile de muncă create prin program vor putea fi ocupate de angajaţi cu care angajatorul nu a mai avut raporturi de muncă în ultimele şase luni, pentru ca acesta să nu fie tentat să mute locurile de munca de pe o firmă pe alta.

O altă propunere a Consiliului este introducerea obligativităţii achiziţiei unui pachet digital care să conţină minim site de prezentare a activităţii, un soft de gestiune a datelor şi semnatură electronică (maxim eligibil 25.000 lei).

De asemenea, CNIPMMR propune eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor pentru o abordare unitară a programului la nivel naţional.

Alte propuneri ale patronatului presupun acordarea de punctaj suplimentar componentei de contribuţie proprie, precum şi acordarea de punctaj suplimentar proiectelor cu componentă de inovare socială (planurile de afaceri care rezolvă una sau mai multe din problemele sociale ale comunităţii unde se implementează proiectul).

CNIPMMR mai avansează şi ideea acordării de punctaj suplimentar aplicanţilor care s-au întors din diaspora pentru a deschide o întreprindere prin intermediul programului “Start-up Tech Nation”.

Patronatul mai recomandă şi renunţarea la departajare în funcţie de numărul de locuri de muncă dar păstrarea obligativităţii creării a minim unui nou loc de muncă, dar şi acordarea de punctaj suplimentar asociaţilor/acţionarilor care nu au mai avut calitatea de asociat/acţionar în altă întreprindere pînă la înfiinţarea societăţii cu care aplică.

O altă măsură recomandată este eligibilitatea societăţilor înfiinţate începând cu data de 1 ianuarie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.