Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat, duminică, intenţia sa de anexare a unei părţi a Cisiordaniei ocupate şi a coloniilor israeliene într-o ultimă tentativă de a evita noi alegeri legislative, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este momentul să aplicăm suveranitatea israeliană în Valea Iordanului şi să legalizăm toate coloniile din Iudeea şi Samaria”, a spus Netanyahu, folosind termenul biblic pentru a vorbi despre Cisiordania, teritoriu Palestinian ocupat de Israel. “Acestea vor face parte din statul Israel”, a precizat el la o conferinţă organizată de cotidianul Makor Rishon.

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii în contextul în care încearcă să îl convingă pe rivalul Benny Gantz să formeze un guvern de uniune care ar putea profita de noua poziţie a administraţiei americane cu privire la colonii.

În noiembrie, Statele Unite au susţinut dreptul Israelului să construiască aşezări evreieşti în teritoriile ocupate din Cisiordania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.