Sancţiun impuse de Uniunea Europeană unui bancher rus au repercusiuni în Letonia, unde autoritatea însărcinată cu presa a interzis nouă posturi deteleviziune ruse în urma acestor sancţiuni impuse proprietarului acestora, cu legături cu Kremlinul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a înscris în 2014 numele miliardarului Iuri Kovalciuk pe lista persoanelor vizate din cauza anexării Crimeei de către Rusia.

”Aceste nouă posturi sunt interzise în Letonia pentru că unul dintre proprietarii lor (...), Iuri Kovalciuk, a fost plasat pe lista de sancţiuni UE în calitate de persoană implicată în încălcări ale suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei”, a anunţat vineri vicepreşedintele Consiliului Naţional leton al Presei Electronice (NEPLP), Ivars Abolins, scrie L'Express.fr.

Interdicţia rămâne în vigoare atât timp cât Iuri Kovalciuk se află pe lista persoanelor vizate de sancţiunile UE.

În ianuarie, NEPLP a interzis timp de trei luni postul rus Rossiya RTR, acuzat de răspândirea unui discurs al urii şi dezinformare cu privire la Ucraina, prelungind o interdicţie din 2016.

Această din urmă interdicţie vizează posturi rusofone care difuzează filme şi emisiuni de divertisment, populare în rândul minorităţii rusofone, care reprezintă un sfert din populaţia de 1,9 milioane de locuitori a acestei ţări baltice, o fostă republică sovietică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.