Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) a anunţat marţi finalizarea proiectului „Dezvoltarea capacităţii sectorului ONG de formulare a politicilor publice în vederea optimizarii procesului de implementare a Programelor Operaţionale finanţate prin fondurile europene structurale şi de investiţii (FESI) 2014-2020”, investiţie de circa 1 milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 996,883.30 lei, din care 976,945.63 lei finanţare nerambursabilă şi 19.937 lei cofinanţarea beneficiarului”, arată ACRAFE într-un comunicat.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020.

Proiectul s-a implementat la nivel naţional pe o durată de 16 luni, începând cu 16 iulie 2018 şi până la 15 noiembrie 2019.

Proiectul a elaborat politici publice alternative în domeniul coordonării, gestionării şi controlului fondurilor ESI 2014-2020, cu impact asupra optimizării procedurilor de lucru existente la nivelul instituţiilor implicate în coordonarea, gestionarea şi controlul fondurilor ESI 2014-2020, integrată în politicile existente şi care să contribuie la îmbunătăţirea şi accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene în România.

”Prin implementarea activităţilor proiectului s-au obţinut următoarele rezultate: îmbunătăţirea cunoştinţelor şi competenţelor a membrilor ACRAFE (105 persoane) prin participarea la programe de instruire pe tema 'Politici publice' şi 'Management şi planificare strategică' şi realizarea unei analize diagnoză instituţională la nivelul fiecărei structuri implicate în procesul de coordonare, gestionare şi control al fondurilor ESI”, informează reprezentanţii ACRAFE.

A fost totodatăă elaborată şi promovată propunerea de politică publică alternativă privind optimizarea procesului de implementare a programelor finanţate prin Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii (FESI) 2014-2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.