Sameday, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de curierat, inaugurează noul centru logistic, în apropierea oraşului Chitila, în urma unei investiţii totale de 20 de milioane de euro, arată un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul logistic are o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi dispune de tehnologii de ultimă generaţie care scurtează până la de trei ori timpii de sortare a expedierilor, eficientizându-se astfel fluxurile de procesare şi expediere a coletelor.

Noul centru logistic va gestiona 80% din volumul total al expedierilor companiei la nivel naţional, urmând ca aici să fie procesate coletele trimise de clienţii din Bucureşti-Ilfov şi din partea de sud a ţării. Zilnic, peste 250 de camioane vor tranzita centrul logistic pentru a descărca şi încărca expedieri.  

Amplasat pe un teren de 100.000 de metri pătraţi, noul centru logistic al Sameday dispune de 106 rampe de încărcare sau descărcare a coletelor.

Centrul logistic este dotat cu două benzi de sortare automate ce pot procesa împreună până la 25.000 de colete pe oră.

”Ne dorim să facem lucrurile mai bine, de aceea construim un sistem logistic de curierat cu o viziune complet nouă pentru piaţa românească, un sistem în care punem destinatarul pe primul loc atunci când luăm decizii. Un prim pas este lansarea noului centru logistic. Livrarea cât mai rapidă, alături de respectarea promisiunii de livrare sunt cele mai importante lucruri pentru destinatari, iar pentru a face acest lucru trebuie să optimizăm toate procesele în cel mai mic detaliu. Astfel, am investit în sisteme software complet noi de Warehouse Management (WMS) & Transport Management (TMS). Acestea, împreună cu creşterea capacităţii de procesare prin noul centru logistic, ne apropie de obiectivul nostru de a îmbunătăţi experienţa clientului prin respectarea promisiunii de livrare”, a declarat Lucian Băltaru, CEO Sameday.

În noul centru logistic Sameday, lucrează 450 de angajaţi.

Înfiinţată în 2007, Sameday se numără în prezent printre principalii jucători de pe piaţa românească de curierat. Compania livrează în peste 7.000 de localităţi şi pune la dispoziţia clienţilor serviciul easybox, care cuprinde peste 200 de lockere la nivel naţional.

În prezent, expedierile Sameday sunt procesate în două hub-uri logistice, unul amplasat în apropiere de oraşul Chitila şi unul în judeţul Sibiu. În 2017, retailerul online eMAG a devenit noul acţionar principal al Sameday Courier, după achiziţia unui pachet majoritar în companie.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.