Pentru un somn linistit si odihnitor sunt recomandate saltele de calitate alese in functie de utilizator - dimensiuni, copil, adolescent sau adult - si de obiceiurile sale din timpul noptii. In functie de numarul de persoane care impart salteaua si de modul in care se comporta in somn, piata de profil ofera mai multe variante de saltele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialistii de la EXPERT-SALTELE.ro ofera mai multe explicatii si informatii cu privire la modul optim de a alege dimensiunile saltelelor pentru ca produsul cumparat sa deserveasca proprietarul si necesitatile acestuia intr-un mod eficient.

De ce sunt importante dimensiunile unei saltele de calitate?

Achizitionarea unei saltele pentru pat prea mari sau de dimensiuni prea mici este o greseala foarte des intalnita. Persoanele care constata ca au cumparat o saltea de dimensiune nepotrivita ar trebui sa o returneze. Este evident de ce! Daca salteaua este chiar si cu putin mai mare decat patul pe care va fi asezata, nu se va incadra optim sau chiar nu va intra in rama patului chiar daca se insista. Pe de alta parte, daca salteaua este prea mica, poate sa nu fie potrivita dimensiunilor persoanei sau persoanelor care o vor utiliza si, de asemenea, nu se va incadra optim in rama.

Persoanele care au deja o saltea veche si vor sa o inlocuiasca, se pot ghida dupa dimensiunile pe care le au. Salteaua veche poate fi masurata pe lungime, latime si inaltime – este cel mai bun mod de a se obtine dimensiunile pentru noua salta. Aceasta este una dintre cele mai utilizate metode pentru a cumpara saltele pentru pat, insa chiar si asa procesul necesita atentie.

Este posibil ca persoana care a cumparat salteaua veche sa fi gresit in legatura cu dimensiunile. Cert este, ca atunci cand patul a fost configurat de un expert, iar salteaua veche a fost la pachet cu acesta, solutia mentionata este cea mai buna. La masurarea saltelei se va lua in calcul si faptul ca o saltea uzata s-ar putea sa nu mai fie la fel de inalta precum una noua. Daca pe saltea sunt scrise dimensiunile, atunci acelea sunt de referinta.

Cumpararea unei saltele de calitate in functie de cadrul patului

Aceasta varianta de masurare se refera la cadrul patului, fara a include si grosimea marginilor. La fel ca si in cazul anterior, se masoara lungimea, latimea si inaltimea cadrului. O saltea foarte inalta se va deforma mai repede sub presiunea exercitata in momentul utilizarii.

Dupa ce sunt facute toate masuratorile, valorile obtinute trebuie sa fie rotunjite pe minus, catre cel mai apropiat numar. Ulterior, cumparatorul trebuie sa verifice daca a obtinut dimensiuni pentru o saltea standard sau este necesar sa cumpere o saltea cu dimensiuni atipice.

Saltele potrivite pentru cupluri

In momentul in care salteaua trebuie sa ofere confort pentru doua persoane simultan, situatia devine putin complicata. In camerele cu spatiu mic, sunt recomandate saltele 140 x 200 cm, insa tinand cont de modul in care fiecare persoana doarme, spatiul alocat de saltea s-ar putea sa fie mult prea mic.

In acest sens, sunt recomandate saltele 160x200 cm, potrivite atat in apartamentele spatioase, cat si in casele cu camere de dimensiuni mici. Aceste saltele ofera suficient spatiu pentru fiecare persoana, astfel incat cei doi sa beneficieze de un somn odihnitor. In cele mai multe dormitoare, indiferent de dimensiunile pe care le au, se pot pune paturi care necesita o asemenea saltea, deoarece are o dimensiune foarte populara pentru care accesoriile si lenjeriile sunt disponibile la scara larga.

Saltele pentru copii si adolescenti

Gama de saltele pentru copii variaza foarte mult. Pentru bebelusi sunt recomandate saltele cu dimensiunile de 60 x 120 cm, mai rigide, astfel incat copilul sa aiba suficient spatiu sa se dezvolte si sa se miste. In cazul copiilor mai mari de 2 ani sunt recomandate saltelele de 80 x 160 cm. Pentru patutul cu balustrada sunt recomandate saltelele cu inaltimea de cel mult 13 cm.

Pentru adolescenti, sunt recomandate saltelele cu latimea de 90 cm. Acestea sunt potrivite pentru toate dormitoarele si pot fi puse chiar si in paturi supraetajate. Atunci cand camera este spatioasa, latimea saltelei ar putea ajunge chiar pana la 120 cm.

Lungimea unei astfel de saltele trebuie sa depaseasca cu minim 10 cm inaltimea adolescentului. Pentru ca adolescentii cresc foarte repede se poate opta pentru o varianta mult mai lunga decat inaltimea pe care o au la momentul achizitiei.

Saltele king size

Modelul de saltele king size se refera la produsele cu dimensiunea 180 x 200 cm sau 200 x 210 cm. Acestea sunt ideale in cazul cuplurilor care nu vor sa isi compromita confortul pe timpul noptii. Fiecare partener are suficient loc cat sa se miste in voie, fara sa il deranjeze pe celalalt.

O astfel de saltea este ideala pentru vile, case si dormitoare foarte mari, apartamentele de bloc nefiind atat de spatioase. De asemenea, acesta sunt alese si de persoanele care dorm cu copiii sau care au animale de companie cu care dorm, datorita spatiului oferit.

Tinand cont de toate considerentele de mai sus, se pot cumpara saltele pentru pat de dimensiunea potrivita, prin masuratori si estimari, care sa conduca spre produsul ideal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.