Propunerea liderului opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn de a negocia un nou acord în vederea unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) este nerealistă, apreciază preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perspectiva alegerilor legislative anticipate de la 12 decembrie în Marea Britanie - declanşate cu scopul scoaterii Brexitului din impas -, premierul conservator Boris Johnson face campanie pentru acordul retragerii pe care l-a încheiat în octombrie cu Bruxellesul, sperând să obţină o majoritate în Parlament pentru a-l pune în aplicare.

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn promite ca, în cazul unei victorii, să negocieze un nou acord în vederea ieşirii regatului din Uniune, pe care să-l supună aprobării într-un referendum, cu alternativa unei rămâneri a Marii Britanii în UE.

”Eu nu voi mai fi în funcţie”, ”viitoarea Comisie va decide dacă există sau nu o marjă de manevră în vederea unui nou acord”, a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat BBC.

Însă, ”sincer, eu nu cred că este o abordare realistă”, a apreciat Juncker.

Amânat în trei rânduri, Brexitul este prevăzut de-acum la 21 ianuarie 2020.

Jean-Claude Juncker consideră că Regatul Unit va părăsi UE la această dată.

”Este o poveste prea lungă, care trebuie să aibă şi un sfârşit”, a declarat el.

Plecarea lui Jean-Claude Juncker de la şefia Comisiei era prevăzută la 31 octombrie, însă intrarea în funcţie a Comisiei Ursulei von der Leyen, care urmează să-i succeadă în funcţie, a fost amânată cu cel puţin o lună, din cauza unor dificultăţi în a-şi forma echipa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.