Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a afirmat, marţi seară, că a fost sunată de premierul Viorica Dăncilă "în jurul orei 13.00" pentru a i se propune să devină candidatul la funcţia de comisar european din partea României. "Mi-a spus că aş fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populaţiei după preşedintele României", a spus Firea, precizând că a declinat oferta întrucât vrea să-şi ducă la final mandatul de la Primărie. "Nu pot să părăsesc Primăria Capitalei, oricât mi-ar fi de greu", a susţinut ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau public să-i mulţumesc doamnei premier Viorica Dăncilă pentru că astăzi, în jurul orei 13.00, cred, în jurul prânzului, m-a sunat şi mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României, să am această calitate de candidat la poziţia de comisar european. I-am mulţumit foarte mult pentru intenţia pe care o are, pentru gândul pe care l-a exprimat. Mi-a spus că aş fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populaţiei după preşedintele României şi am rezultate bune în această poziţie", a afirmat Gabriela Firea, marţi seară, la Digi 24.

Ea a explicat de ce a declinat propunerea.

"I-am mulţumit pentru apreciere, dar i-am spus că, la fel ca şi domnia sa, şi eu vreau să-mi duc mandatul la bun sfârşit (...) deci iată că a fost intenţia, spun eu, bună din partea doamnei premier. Nu pot să părăsesc Primăria Capitalei, oricât mi-ar fi de greu, oricât de nedrepte consider că sunt uneori atacurile asupra mea şi a echipei mele (...) I-am mulţumit doamnei premier, dar am declinat această propunere", a susţinut Firea.

Firea a spus că preşedintele României nu are atribuţia de a propune comisarul european şi că această propunere trebuia făcută de Executiv, iar Guvernul Dăncilă este încă în funcţie.

Firea a spus că propunerea lui Victor Negrescu este "foarte bună".

"Este un om cu foarte multă experienţă în acest domeniu, are relaţii foarte bune la Bruxelles şi la Strasbourg şi cred că ar fi reprezentat România cu cinste", a spus Firea, menţionând că nu sunt văzute calităţile lui Negrescu, ci atenţia se concentrează pe alte aspecte.

Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare desemnarea unui candidat pentru funcţia de comisar european din partea României este ”încă o încercare de sabotare a intereselor ţării”. Dăncilă afirmă că nominalizarea unei persoane a fost ”solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen”, iar şeful statului cunoaşte acest lucru, dar alege să dezinformeze ”o ţară întreagă în scop electoral”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.