Un şofer de taxi a murit înecat în Italia, în timpul unor furtuni violente care au cauzat inundaţii şi au distrus un pod în nordul Italiei, au anunţat marţi pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taxiul a fost luat de ape în oraşul Capriata d'Orba, în regiunea Piemont (nord-vest), unde s-a surpat podul.

Un pasager a reuşit să iasă din taxi şi a supravieţuit agăţându-se de un copac, potrivit presei italiene.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din case luni, în Liguria (nord-est), iar pompierii au efectuat 900 de operaţiuni de salvare de la Genova la Milano, unde drumuri şi căi ferate au fost inundate, iar traficul a fost suspendat punctual.

Nivelul fluviului Po, care traversează Italia de la vest la est şi în bazinului căruia se face agricultură şi se cresc animale, a crescut cu 3,5 metri în 24 de ore, a semnalat Coldiretti, principala asociaţie agricolă italiană.

Potrivit Coldiretti, ”din cauza modificărilor climatice”, Italia a fost afectată de ”peste trei furtuni pe zi de la începutul toamnei, inundaţii, rafale de vânt şi grindină, cu 18% mai frecvent decât în aceaşi perioadă a anului trecut”.

Această nouă perturbare a afectat ”regiunile cele mai fragile din peninsulă, ca Piemont şi Liguria, unde 100% dintre comune sunt ameninţate de riscul hidrogeologic”.

În plus, aceste zone sunt ”fragilizate şi mai mult de betonare şi abandonarea terenurilor agricole, ceea ce a condus la dispariţia a 28% din suprafeţele cultivate în 25 de ani” pe teritoriul italian şi la o reducere cu 12,8 milioane de hectare a terenurilor utilizabile, potrivit Coldiretti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.