Franţa a învins la limită, scor 23-21 (17-7), la Kumamoto, duminică, reprezentativa statului Tonga, în etapa a III-a a Grupei C a Cupei Mondiale de rugby din Japonia. Francezii au obţinut totuşi calificarea în sferturile de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Franţa, Virimi Vakatawa '5, şi Alivereti Raka '31 au marcat eseuri, transformate de Romain Ntamack. Acesta din urmă a mai reuşit să înscrie trei lovituri de pedeapsă, '3, '51 şi '59.

De cealaltă parte, Tonga a reuşit trei eseuri, prin Sonatane Takulua '39, Malietoa Hingano '46 şi Zane Kapeli '78, toate transformate de Sonatane Takulua, primele două, şi Latiume Fosita.

Cu trei victorii, Franţa este pe locul secund în clasamentul grupei, cu 13 puncte, după Anglia, 15 puncte. Argentina este pe locul 3, cu 6 puncte, urmată de Tonga cu un punct şi SUA, fără niciun punct (din două meciuri).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.