Presupusul autor al atacurilor armate de la moscheile din Christchurch şi-a abandonat joi cererea de mutare a procesului, care urmează, aşadar, să aibă loc în oraşul în care este acuzat că a ucis, la 15 martie, 51 de credincioşi musulmani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Justiţie neozeelandeză a examinat joi, la Christchurch, într-o audiere preliminară, o cerere depusă de presupusul autor al atacurilor, Brenton Tarrant, ca procesul să nu aibă loc în acest oraş.

Judecătorul Cameron Mander a anunţat la începutul audierii că apărarea a decis să abandoneze această cerere, depusă în august.

Motivele abandonării cererii nu au fost prezentate.

Australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a pledat nevonovat de 51 de capete de acuzare de crimă, de 40 de capete de acuzare de tentativă de crimă şi de un capăt de acuzare de acţiune teroristă.

La 15 martie, Noua Zeelandă a fost îndoliată de cel mai sângeros atac armat din istoria sa modernă. Extremistul australian a deschis focul în două mochei, în cel mai mare oraş de pe Insula de Sud.

Brenton Tarrant a compărut joi în audiere printr-o transmisiune audiovizuală din închisoarea de înaltă securitate din Auckland.

Presa nu a fost autoizată să-l fotografieze sau filmeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.