Poliţia din Coreea de Sud a deschis o anchetă după ce un medic a făcut o întrerupere de sarcină din greşeală, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 7 august, o femeie însărcinată în 6 săptămâni a mers la o clinică din districtul Gangseo din capitala Seul. Din cauză că fişele au fost încurcate şi nu a fost verificată identitatea pacientei, a fost efectuat un avort.

Medicul şi asistenta sunt acum anchetaţi, iar cazul va fi curând trimis Procuraturii. „Şi-au recunoscut greşeala”, a spus un reprezentant al poliţiei. Acum, ei sunt acuzaţi de neglijenţă.

Potrivit agenţiei Yonhap, pacientei trebuia să îi fie făcută o injecţie cu nutrienţi, însă asistenta i-a injectat anestezic, fără a-i confirma identitatea, iar medicul a făcut întreruperea de sarcină tot fără a verifica. 

Coreea de Sud a început demersurile de legalizare a avortului în luna aprilie a acestui an, iar Curtea Consttituţională a decis ca legislatorii să revizuiască legile existente până pe 31 decembrie 2020.

Sub incidenţa legilor existente, pactica este încă ilegală şi, tehnic, se pedepseşte cu până la un an de închisoare. Excepţie fac cazurile în care părinţii suferră de boli ereditare, sarcina este rezultatul incestului sau al unui viol, ori fătul pune în pericol viaţa mamei.

Anul trecut, în Coreea de Sud este estimat că au fost efectuate 50.000 de întreruperi de sarcină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.