Velierul sub pavilion olandez căutat pe Marea Neagră a fost găsit, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111, la 40 de mile marine est de Constanţa. Cetăţeanul austriac aflat la bord a declarat că poate naviga în condiţii de siguranţă şi îşi continuă drumul spre Bosfor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă Constanţa a anunţat că, sâmbătă, la ora 13.10, poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111 au identificat velierul S/Y Passaat Aalsmeer (pavilion Olanda) la 40 de mile marine est de Constanţa, pentru care a fost declanşată operaţiunea de căutare şi salvare.
 
"Menţionăm că la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi îşi continuă deplasarea către Bosfor", arată sursa citată.
 
Garda de Coastă precizează că, având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a făcut cu dificultate.
 
Acţiunea de căutare a fost declanşată în cursul zilei de vineri, de către M.R.C.C. Constanţa, Garda de Coastă participând cu patru mijloace de mobilitate navală, alături de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sub coordonarea M.R.C.C. Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.