Un studiu recent arată că Bitcoin nu este chiar sperietoarea pe care unele instituţii financiare au interesul să o creioneze astfel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), împreună cu Elliptic, o companie specializată în analiza tehnologiei blockchain, au realizat un studiu care a inclus peste 200.000 de tranzacţii cu Bitcoin pentru a vedea câte dintre acestea încalcă legea.

203.769 de noduri de tranzacţii, cu o valoare însumată de peste 6 miliarde de dolari, au fost analizate cu ajutorul unui software care foloseşte învăţarea mecanică pentru a face diferenţa între tranzacţiile licite şi cele ilegale.

Studiul, care a avut ca scop şi testarea capacităţilor software-ului ca mijloc de identificare a fraudelor, a arătat că doar 2% din tranzacţiile vizate au fost ilicite.

Cei de la Elliptic, care primesc frecvent contracte de la agenţiile guvernamentale americane pentru a identifica tranzaţii ilicite, spun că o mare problemă aici este numărul mare de rezultate pozitive false - tranzacţii legale care sunt identificate incorect ca fiind ilicite.

Software-ul folosit s-a dovedit foarte eficient în cadrul acestui studiu, depistând tranzacţii ilicite bine camuflate, folosite în pieţele de pe darknet, atacurile cu ransomware şi alte activităţi ilegale.

În ciuda volatilităţii ridicate, se estimează că din 2009 până în prezent au fost realizate aproximativ 440 milioane de tranzacţii cu Bitcoin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.