Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) a anunţat vineri o creştere record a veniturilor aduse la bugetul de stat, de 17,6 milioane de lei în acest an, de aproape două ori mai mari faţă de 9,8 milioane de lei pe întreg anul 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestea sunt venituri din tarife plătite de companii pe Legea minelor şi Legea petrolului.

”Anul trecut, ANRM a contribuit cu venituri la bugetul de stat, din tarife, de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%)”, arată un comunicat al ANRM.

Altfel, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale respinge acuzaţiile publicate de unele instituţii media cu privire la obţinerea de către anumite firme de construcţii din regiunea Moldovei a unor licenţe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.

”Precizăm că firmele la care se face referire în presă, respectiv Mavgo Holding din Piatra Neamţ, Aqua Park din Slobozia, judeţul Neamţ, Pro Invest din Piatra Neamţ, Astral Trading din Piatra Neamţ şi Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamţ, nu au avut licenţă pentru exploatarea balastierelor, ci doar permise de exploatare care au fost obţinute, iniţial, cu mult înainte de venirea lui Gigi Dragomir la conducerea ANRM şi au fost prelungite anual, conform normelor legale în vigoare, pentru continuarea activităţii”, precizează instituţia.

ANRM acordă anual peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră şi nisip.

“ANRM acordă, anual, peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră şi nisip, pentru firme din toată ţara. Aceste permise se acordă de către ANRM în baza unui dosar solid, depus de firmele care solicită acest lucru. Noi respectăm legea. Alocăm timp pentru acordarea fiecărui permis de exploatare, fără preferinţe politice şi fără a ţine cont de relaţii personale”, spune Gigi Dragomir, ANRM.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.