Consiliul Local (CL) Predeal ar putea fi dizolvat, după ce şapte consilieri locali au demisionat şi nu mai există cvorum, iar CL nu s-a mai întrunit din luna iunie, a anunţat Prefectura Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Prefectura Braşov analizează structura deliberativului de la Predeal care, din luna iunie, deşi legal convocat, nu a reuşit întrunirea cvorumului în vederea adoptării
de acte administrative. Dat fiind faptul că şapte consilieri locali şi-au prezentat demisiile, apreciem că sunt întrunite condiţiile juridice în vederea sesizării
instanţei cu privire la dizolvarea Consiliului Local (CL) Predeal”, a transmis Prefectura Braşov.
Prefectul Marian Rasaliu a anunţat că pentru eliminarea blocajului de la Consiliul Local Predeal este analizată posibilitatea intrării în procedură de dizolvare a CL. 
“Blocajul a ajuns la un nivel la care eu consider că se impun a fi luate hotărâri foarte importante în acest moment. Dintr-un total de 15 consilieri locali în funcţie, şapte sunt demisionari, iar un mandat s-a vacantat. În aceste condiţii,dacă este convocat CL Predeal, sunt doar şapte membri, ceea ce înseamnă lipsă de cvorum cu o persoană. Astfel, analizăm situaţia de a intra în procedură de dizolvare a CL Predeal şi în felul acesta să deblocăm situaţia administrativă la nivelul oraşului", a anunţat prefectul.  
Prefectura Braşov a precizat că în zilele de 16 iulie, 24 iulie şi 1 august, Consiliul Local Predeal a fost convocat, dar consilierii nu s-au prezentat la lucrările şedinţei. De asemenea, pe data de 31 iulie, şapte consilieri au demisionat şi nu există cvorum pentru întrunirea CL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.