Casa de lux Dior a retras videoclipurile publicitare pentru parfumul "Sauvage" cu Johnny Depp, în urma criticilor apărute pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diferitele clipuri publicate pe Twitter sau YouTube, care utilizează referinţe cu privire la cultura amerindienilor, au fost acuzate de rasism şi însuşirea unor valori culturale. 

Actriţa de clipuri publicitare, Tanaya Beatty, de origine amerindiană, a declarat că "alegerile sale privind cariera sunt adesea compromisuri": "De-a lungul istoriei indienilor din America în cinema au făcut din noi un spectacol. Marginalizaţi, fetişizaţi, folosiţi (...). Sper ca într-o zi să avem ocazia de a vedea fiinţe de origine amerindiană în deplinătatea existenţei lor". 

"Intenţiile mele nu sunt de a acuza casa Dior şi pe Johnny Depp", a concluzionat ea. "Problema este mult mai mare decât orice reclamă". Ea i-a îndemnat de altfel pe actor şi pe firma de lux să facă o donaţie unei organizaţii care vine în ajutorul comunităţii ameridienilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.