Un concert tribut Avicii, cu David Guetta, Rita Ora şi Adam Lambert pe afiş, este programat să aibă loc pe 5 decembrie la Stockholm, oraşul natal al DJ-ului care s-a sinucis în luna aprilie a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 20 de artişti vor urca pe scenă, iar în deschidere vor mixa David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke şi Nicky Romero, apropiaţi al lui Tim Bergling (Avicii), scrie Variety.

Soliştii care vor participa la evenimentul de pe Friends Arena vor cânta timp de două ore alături de o trupă de 30 de instrumentişti.

Toate veniturile de pe urma Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness, produs de Fundaţia Tim Bergling, vor fi donate organizaţiilor care se ocupă de problemele de sănătate mintală şi prevenirea sinuciderii. 

„Tim avea planuri pentru a cânta live cu o trupă mare, iar acum îi îndeplinim visul şi le oferim fanilor ocazia de a asculta muzica lui în acest mod unic”, a spus Klas Bergling, tatăl DJ-ului. El a adăugat că toţi invitaţii şi-au manifestat un interes real privind susţinerea Tim Bergling Foundation.

Va fi pentru prima dată când multe dintre piesele lui vor fi interpretate live şi când aceşti artişti se reunesc într-un eveniment.

„În fiecare an, aproximativ 1.500 de persoane se sinucid în Suedia, iar la nivel global, până la 1 milion. Este o criză globală”, a adăugat el, citând date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pe 20 aprilie 2018, Avicii a fost găsit mort în camera lui de hotel din Muscat (Oman), iar decesul a fost considerat sinucidere. El avea 28 de ani. A luptat mai mult timp cu dependenţa de alcool şi droguri şi suferea de pancreatită cronică.

Familia lui a lansat fundaţia ce îi poartă numele la începutul acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.