Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a anunţat că nu respectă decizia conducerii ALDE şi că rămâne în funcţia de ministru de Externe. Ramona Mănescu a precizat că nu trece la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de Externe, pentru că am considerat că politica externă a României este foarte importantă. Mai ales într-un moment de instabilitate internă, instabilitatea externă nu ne trebuie şi cred că e foarte important să fim parteneri serioşi până la capăt în exterior”, a declarat Ramona Mănescu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior cred că este un lucru rău. Şi eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situaţia, măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a mai spus ea.

Ramona Mănescu a precizat că a avut o discuţie cu liderul ALDE.

„Mi-a spus că este posibil ca în următoarea perioadă să se iasă de la guvernare, l-am şi întrebat pe domnul preşedinte Tăriceanu cam când s-ar întâmpla lucrul acesta, pentru că eu am nişte întâlniri bilaterale, am nişte întâlniri la nivel înalt şi vreau să ştiu cum mă poziţionez. Dl Tăriceanu mi-a spus foarte clar: sigur, continuă-ţi treaba, tu îţi faci treaba până în ultimul moment. Asta şi fac”, a precizat Mănescu.

În legătură cu faptul că Tăriceanu a spus că miniştrii ALDE care nu vor demisiona vor fi excluşi din partid, Ramona Mănescu a spus: „Sunt convinsă că aşa va fi, nu am nicio îndoială că dl Tăriceanu va face exact cum a spus”.

„Nu trec la PSD, asta este clar, eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe”, a mai spus ea.

Şi Niculae Bădălău a confirmat că Ramona Mănescu rămâne la Ministerul de Externe şi a anunţat că Ioan Deneş va fi propus pentru Ministerul Mediului, iar Radu Oprea pentru relaţia cu Parlamentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.