Ajunse la coada clasamentelor fotbalistice europene, echipele româneşti de fotbal CFR Cluj, FCSB şi ,,U’’ Craiova au reuşit totuşi să se califice în turul III preliminar al Champions League şi Europa League, în timp ce Viitorul Constanţa a fost eliminată de belgienii de la Gent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CFR Cluj porneşte cu şansa a doua în turul III preliminar al Ligii Campionilor

CFR Cluj a început destul de prost campania de calificare în grupele Champions League, pierzând pe terenul lui Astana, cu scorul de 1-0, însă a reuşit să întoarcă soarta calificării, câştigând acasă cu 3-1. În turul doi, ardelenii au dat de Maccabi Tel Aviv, o nucă destul de dificil de spart, însă elevii lui Dan Petrescu au reuşit două meciuri bune, 1-0 la Cluj şi 2-2 în Israel. Urmează Celtic Glasgow, echipă de un alt calibru, campioana Scoţiei fiind creditată cu cota 1.45 la calificare, în timp ce cotă CFR-ului la calificare este aproape dublă, 2.80.

Cu un lot estimat pe transfermarkt.com la 67.43 de milioane de euro, campioana Scoţiei este clar echipa mai valoroasă în dubla din turul III, însă Dan Petrescu are amintiri plăcute în ceea ce priveşte reprezentantele fotbalului scoţian, reuşind să câştige, pe vremea când antrena la Unirea Urziceni, cu 4-1 pe terenul lui Glasgow Rangers, rivala lui Celtic în campionatul intern.

,,Am luat-o uşor, am început cu Astana, care are 30 de milioane în plus la buget, Maccabi la fel. Bugetele nu joacă, dacă ai o echipă adevărată cu jucători care se bat, dacă ne organizăm bine şi facem bine fazele fixe, se poate. Am avut o experienţă plăcută în Scoţia ca antrenor, sper să mai am, am marcat 4 goluri din faze fixe cu Glasgow Rangers…Daca am avut acest succes în Scoţia, îmi doresc să îl am din nou. Trebuie să studiez bine adversarul pentru că nu l-am văzut, nu îl ştiu.’’, a declarat Dan Petrescu, potrivit telekomsport.ro.

Cele două partide, contra campioanei Scoţiei, sunt programate marţi, 6 august, la Cluj, şi marţi, 13 august, la Glasgow.

FCSB, favorită în dubla cu cehii de la Mlada Boleslav din turul III preliminar al Europa League

După ce a trecut fără emoţii de moldovenii de la Milsami, cu scorul general 4-1, FCSB părea că şi-a asigurat calificarea în turul III încă din primul meci al dublei cu armenii de la Alashkert, câştigând cu 3-0 prima manşă, chiar pe terenul acestora. Mai mult, în retur, steliştii au punctat primii, însă, pe fondul eliminării lui Bălaşa, oaspeţii au marcat de 3 ori, astfel că, la pauză, tabela arata un neverosimil 1-3, iar armenii erau la un singur gol de o calificare istorică. Cei care au marcat după pauză au fost însă steliştii, meciul terminându-se cu un neaşteptat 2-3.

Pentru stelişti, rămăşi fără antrenor în urma prestaţiilor slabe ale echipei din acest început de sezon, dublă cu Mlada, din turul al III-lea preliminar, se anunţă chiar mai dificilă decât o arată cotele la pariuri, dacă ţinem seama de problemele de lot cu care se confruntă echipa patronată de Gigi Becali.

Pe site-ul agenţiei de pariuri sportive online NetBet, cotele la calificare arată astfel: 1.65 pentru FCSB şi 2.20 pentru Mlada Boleslav, echipă estimată la 12.95 milioane de euro, pe transfermarkt.com. Primul meci se joacă la Bucureşti, joi, 8 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu, pe 15 august.

,,U’’ Craiova, misiune foarte dificilă împotrivă lui AEK Atena

Dacă în primul tur oltenii au trecut lejer de Sabail, dubla cu Honved Budapesta a fost mult mai dificilă, fără gol marcat în 210 de minute de joc, astfel că totul s-a decis la penalti-uri, acolo unde portarul oltenilor a reuşit să pareze 3 din cele 4 lovituri executate de adversari.

Dubla cu AEK Atena (o altă echipă cu probleme cauzate de fani) se anunţă extrem de dificilă pentru formaţia din Bănie, şansele de calificare fiind clar în favoarea grecilor. Cotele pentru pariul ,,se califică’’ arată astfel: 3.15 pentru Craiova şi doar 1.35 pentru AEK Atena. Primul meci se dispută pe 8 august, la Craiova, dacă nu cumva cei de la UEFA hotărăsc altfel, ca urmare a incidentelor destul de grave provocate de fanii oltenilor, iar returul, o săptămână mai târziu, pe 15 august, în Grecia.

Cotele prezentate în cadrul materialului sunt propuse de NetBet, operator de gambling licenţiat ONJN (L1160651W000195, valabilă până pe 30.06.2026), ce pune la dispoziţia clienţilor, nu doar o platformă de pariuri sportive completă, ci şi peste 1200 de sloturi, jocuri de poker, ruletă sau blackjack online. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu fenomenul pariurilor sportive, trebuie spus că, în orice moment, cotele afişate pot suferi modificări, din varii motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.