Instanţa însărcinată cu alegerile în Tunisia a confirmat organizarea alegerilor prezidenţiale la data de 15 septembrie, respingând astfel apeluri din partea partidelor politice în vederea unei amânări a acestei date anunţate în urma decesului preşedintelui Béji Caïd Essebsi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biroul Instanţei Superioare Independente a Alegerilor (ISIE) a decis data de 15 în vederea scrutinului prezidenţial”, a declarat marţi seara pentru presă preşedintele instituţiei, Nabil Baffoun, în urma unor consultări cu partidele politice.

Potrivit calendarului electoral decis de Isie, candidaturile urmează să fie depuse în perioada 2-9 august, campania electorală să se desfăşoare de la 2 la 13 septembrie, iar rezultatele preliminare să fie anunţate la 17 septembrie.

Data turului doi al alegerilor nu a fost decisă, însă ea nu poate să depăşească 3 noiembrie, a adăugat Nabil Baffoun.

În cadrul unei reuniuni, marţi, între membri Isie, reprezentanţi ai partidelor politice şi societăţii civile, unii au cerut o amânare a alegerilor prezidenţiale anticipate pentru a avea loc odată cu primul tur al alegerilor legislative, în octombrie.

Nicio schimbare nu fost prevăzută cu privire la data alegerilor legislative, programate la 6 octombrie.

Alegerile prezidenţiale, prevăzute iniţial în noiembrie, a fost devansate la 15 septembrie în urma decesului preşedintelui Essebsi la 25 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.