Documentarul „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va fi difuzat în exclusivitate de postul History, pentru a marca 50 de ani de la succesul misiunii Apollo 11.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria spre Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio şi video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

Neil Armstrong, Michael Collins şi Buzz Aldrin au ajuns pe satelitul natural al Pământului cu ajutorul unei echipe care s-a ocupat de o misiune considerată imposibilă. Sunt prezentate erorile, situaţiile de criză, greşelile şi exploziile întâmpinate.

„Aselenizarea: Înregistrările pierdute” prezintă materiale care au fost descoperite şi care fac lumină asupra celui mai important moment din istoria omenirii – aselenizarea. Producţia este bazată pe interviuri audio cu astronauţi şi ingineri, înregistrări de pe Lună considerate pierdute, fotografii rare.

Amintiri din ziua în care Omul a ajuns pe Lună

Cosmonautul român Dumitru Prunariu a spus despre ziua aselenizării: „A fost o zi interesantă. În primul rând, nu ştiam exact ce se va întâmpla. Televiziunea Română anunţase că va transmite aselenizarea, aveam 17 ani, eram la Braşov, în casa părinţilor şi aşteptam cu sufletul la gură ce se va transmite. Îmi aduc aminte că astronauţii americani au ajuns pe Lună cândva înainte de miezul nopţii, dar coborârea din modulul lunar s-a făcut după ora 4 dimineaţa. Simţeam că este un moment unic în istoria noastră în general, în cucerirea spaţiului cosmic în mod deosebit, şi am aşteptat până când am văzut la televizor, într-o imagine tremurată, alb-negru, cum omul a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong, desigur”.

Premiera documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va avea loc pe 17 iulie, la ora 21:00, iar pentru a marca ziua de 20 iulie 1969, în care Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, va fi difuzat şi pe 20 iulie, de la ora 22:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.