Ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite Kim Darroch a demisionat miercuri, în urma divulgării unor telegrame diplomatice în care critica extrem de dur administraţia preşedintelui american Donald Trump, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul britanic de Externe a confirmat miercuri decizia lui Kim Darroch de a demisiona.

Sir Kim Darroch afirmă că doreşte  să pună astfelcapăt unor speculaţii.

Divugarea telegramelor i-a făcut ”imposibilă” activitatea, afirmă el.

Trump l-a denunţat marţi pe ”ciudatul ambasador pe care Regatului Unit l-a pasat Statelor Unite”, care ”nu este o persoană care să ne ambaleze, un tip foarte stupid”.

El a criticat-o, de asemenea pe Theresa May. ”I-am spus Theresei May cum să încheie un acord, dar ea a făcut-o în felul ei ridicol - incapabilă să reuşească. Un dezastru!”.

El a dat asigurări luni că echipele sale ”nu vor mai avea vreun contact” cu diplomatul britanic, aflat în post în capitala federală americană din ianuarie 2016.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a denunţat marţi declaraţii ”lipsite de respect şi false” ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la Regatul Unit şi premierul Theresa May.

În telegrame diplomatice divulgate sâmbătă de Mail on Sunday, ambasadorul britanic Kim Darroch îl cataloghează pe Donald Trump drept ”instabil” şi ”incompetent”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.