Palestinienii au ars portrete ale preşedintelui american Donald Trump, ei protestând atât în Fâşia Gaza cât şi în Cisiordania ocupată de Israel faţă de planul SUA pentru pacea în Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Multe companii palestiniene au anunţat că vor boicota conferinţa de pe 25-26 iunie din Bahrain unde SUA vor prezenta planul.
 
„Jos Bahrain, jos Trump, jos cu conferinţa de la Manama”, au scandat protestatarii în Fâşia Gaza. Unii dintre ei au ars tablouri cu Trump pe care scria „Acord cu diavolul”.
 
În Cisiordania, sute de persoane au mărşăluit prin Ramallah, având pancarte în favoarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.
 
Protestatarii au ars în Cisiordania postere cu Trump dar şi cu regele din Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifa.
 
Conferinţa de pe 25-26 iunie din capitala Manama va avea ca principal subiect de discuţie un plan economic propus de Kushner de 50 de miliarde de dolari destinat Orientului Mijlociu, care ar crea un fond global de investiţii pentru susţinerea economiei Palestinei şi a ţărilor arabe din jur şi ar finanţa cu 5 miliarde de dolari crearea unui coridor de transport pentru conectatea Cisiordaniei de Gaza.
 
Însă lipsa unei soluţii politice, care va fi dezvăluită mai târziu, a anunţat Washingtonul, a dus la respingerea planului de către palestinieni, dar şi de ţările arabe cu care Israelul ar dori relaţii normale.
 
 
Planul include 179 de proiecte de infrastructură şi de afaceri, potrivit detaliilor planului şi declaraţiilor unor oficiali americani. Abordarea pentru relansarea procesului de pace dintre Israel şi Palestina a fost criticată sâmbătă de către palestinieni.
 
Ambiţiosul plan economic, produsul a doi ani de activitate a lui Kushner şi alţi consilieri, va fi pus în practică numai dacă va fi găsită o soluţie politică la actualele probleme din regiune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.