Teheranul şi Hamasul şi-au reafirmat opoziţia faţă de planul de pace american în Orientul Mijlociu, într-o întâlnire între ministrul iranian al Informaţiilor Mahmoud Alavi şi reprezentaţi ai mişcării islamiste palestiniene, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această întâlnire a avut loc sâmbătă, la Ambasada Iranului la Beirut, a declarat pentru AFP un reprezentant al Hamasului în Liban.

Potrivit Irna, din delegaţia Hamas au făcut parte Saleh al-Arouri, numărul doi în cadrul mişcării palestiniene, Osama Hamdan, însărcinat cu Relaţiile Internaţionale, şi Ahmed Abduhadi, reprezentanul său în Liban.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi au convenit asupra necesităţii de a lupta împotriva ”provocărilor şi pericolelor cauzate de insistenţa Guvernului american de a vrea să impună «acordul secolului»”, potrivit Irna.

Planul american în vederea soluţionării conflictului israeliano-palestinian se lasă aşteptat de luni de zile, după ce a fost amânat în mai multe rânduri.

El este întâmpinat cu scepticism în privinţa şanselor preşedintelui Donald Trump de a ajunge la ceea ce numeşte el ”acordul (diplomatic) ultim”.

Consilierul preşedintelui american în pronleme legate de Orientul Mijlociu Jason Greenblatt a anunţat duminică faptul că prezentarea planului american ar putea să aibă loc în noiembrie, după formarea unui nou Guvern israelian.

Palestinienii au respins în avans acest plan de pace, apreciind că acesta nu poate fi decât un cadouă făcut de America Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.