O definitie vagă a pariurilor sportive poate fi reprezentată de acea activitate în care se intuieşte un anumit rezultat al unui eveniment sportiv. Condiţiile în care se poate pari,a dar şi aspectul ce ţine de legislaţie diferă de la un stat la altul, spre deosebire de jocurile de noroc în general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre exemplu în America din anul 1994 este interzisă această activitate cu excepţia câtorva state. În Europa pe de altă parte, pariurile sportive sunt percepute ca fiind o activitate onestă ce ajută în susţinerea echipelor favorite indiferent de sportul vizat.

Probabil că este des întalnit termenul de cotă în acest domeniu. Cota nu este altceva decat un indice a carui valoare se schimbă în funcţie de posibilul câştig şi miza pariată. Această valoare reprezintă calculul unui algoritm creat de fiecare casă de pariuri în parte.

În ultimul timp pariurile sportive online au luat din ce în ce mai mult locul caselor de pariuri fizice. Unul dintre motive este timpul, care se doreşte a fi eficient, iar o alta problemă este cea a cozilor. Un exemplu de platforma ce permite pariurile sportive online este cota2.ro. Acest site nu doar că accesibilizează pariurile online, dar dispune şi de parteneriate cu diverse case de pariuri în funcţie de interese.

Cu alte cuvinte pe cota2.ro se reunesc câteva nume ce ar putea prezenta un interes pentru cei pasionaţi de această activitate. Astfel, se regăsesc firmele Fortuna, Superbet, Betfair, Sportingbet, Maxbet sau Unibet.

Pentru începători este recomandată o informare riguroasă înainte de a face acest pas. În primul rând legislaţia impune vârsta de minim 18 ani pentru a paria.

Chiar dacă este online şi unii vor fi tentaţi să fenteze sistemul, acest lucru poate avea repercusiuni în ceea ce priveşte restricţionarea contului sau alte incoveniente. Poate o modalitate mai simplă este aceea de a începe pariurile prin alegerea biletelor. Pe cota2.ro este afişată o lista cu biletul zilei pentru diverse categorii.

Tipuri de pariuri

De cele mai multe ori majoritatea oamenilor care nu sunt cunoscători, dar totuşi ar dori să înceapă o astfel de activitate din pasiune pentru echipa favorită se axează pe intuiţie şi noroc. În cazul pariurilor sportive, norocul nu vine în completarea cuvantului pariu, mai cu seamă ţine de calcule matematice şi de cât de bine poţi gestiona valorile cotelor.

Din acest motiv există şi mai multe tipuri de pariuri sportive şi anume:

Pariuri în direct sau live

Aceste tipuri au apărut relativ recent şi se pot efectua chiar şi în timpul evenimentului sportiv propriu zis. Este bine ca înainte de a opta pentru acest tip de pariu să existe o informare prealabilă deoarece nu toate casele de pariuri dispun de acest serviciu. Mai mult decât atât în unele sisteme se acceptă şi schimbarea cotei. Trebuie de vizat şi faptul că în urma depunerii pariului există o perioadă latentă de timp până se procesează alegerea.

Pariurile clasice

Alegerea acestiu tip se bazează în principal pe efectuarea mizei înainte de evenimentul sportiv şi se poate împărţi în mai multe direcţii în funcţie de modul în care dorim sa pariem.

Astfel sunt:

  • Pariurile directe

Se practică în special în alegerea câştigătorului la finalul timpului regulamentar de joc, impus de fiecare platformă de pariuri. Acest timp diferă în special pentru fotbal, hochei pe gheaţă sau baschet, dar nu numai.

  • Pariuri cu handicap

Acesta constă în stabilirea de către casa de pariuri a unui punctaj ce favorizează echipa considerată de către casa de pariuri în dezavantaj, prin acest mod se ajunge la un echilibru al cotelor şi diferă şi în funcţie de zona.

  • Pariuri cu valoare mare

Acestea fac referire la percepţia pariorului care poate crede că posibilitatea de câştig a unei echipe sau jucător este cu mult peste valoarea cotei calculate de către casa de pariuri.

Biletele de pariuri se pot împărţi în mai multe categorii, fapt pentru care platformele online practică ideea de Biletul zilei. Biletele pot fi simple sau combinate. Cele simple, este de la sine înţeles încă din denumire - că se axează pe un singur eveniment şi joc. De exemplu meciul Liverpool - Manchester.

Biletele combinate pot însuma mai multe pariuri, cu scopul şanselor mai mari de câştig, însă toate pariurile de pe acel bilet trebuie să fie câştigătoare pentru a fi valid câştigul.

In orice caz informatia şi perioada de cercetare nu poate fi considerată de prisos în nici un domeniu. Cu atât mai mult când este vorba despre investiţii financiare poţi sa vezi aici toate ponturile de pariuri de la cota2.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.