Preşedintele american Donald Trump a ordonat joi serviciilor secrete să coopereze cu analiza procurorului general William Barr cu privire la evenimentele care au dus la o investigaţie privind posibile legături între echipa de campanie a preşedintelui şi Rusia, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, la cererea şi recomandarea procurorului general al SUA, preşedintele Donald J. Trump a ordonat serviciilor secrete să coopereze rapid şi în totalitate cu investigaţia procurorului general privind activităţile de supraveghere în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Acest ordin îi permite, de asemenea, lui Barr să facă publice orice informaţii clasificate pe care le consideră relevante în timpul anchetei sale.

Ordinul vine pe fondul unei dispute între Casa Albă şi democraţii din Congres cu privire la ancheta procurorului special Robert Mueller, cel care a coordonat o investigaţie de doi ani pentru a afla dacă Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale din 2016.

O versiune cenzurată a raportului lui Mueller a fost publicată în aprilie. Ancheta nu a găsit dovezi cu privire la o colaborare între echipa lui Trump şi Rusia şi nu a tras nicio concluzie cu privire la obstrucţionarea justiţiei din partea lui Trump.

Republicanul din Camera Reprezentanţilor Mark Meadows a scris pe Twitter: „Americanii vor afla adevărul despre ce s-a întâmplat la Departamentul Justiţiei”.

Trump, un republican, suspectează că administraţia Obama a ordonat ca el să fie investigat în 2016 pentru a-i submina campania şi doreşte ca cei responsabili să fie traşi la răspundere.

Luna trecută, Barr a declarat la o audiere în Senat că a avut loc un „spionaj” în timpul alegerilor din 2016 iar ulterior a afirmat că este îngrijorat că ar fi avut loc „o supraveghere neautorizată”

Barr a numit un procuror federal din Connecticut pentru a investiga despre originile investigaţiei privind Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.