Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a lansat marţi, în urma finalizării procesului de alocare bugetară, apelul de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei, şi o nouă invitaţie adresată experţilor evaluatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul sesiunii III/ 2019, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 1 milion de lei şi acoperă trei secţiuni editoriale: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale şi Ediţii de poezie.

„Ne bucurăm că în Anul Cărţii putem să anunţăm o creştere a bugetului alocat faţă de anul trecut. Sperăm să continue să crească şi în anii ce urmează şi să reuşim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicaţii culturale”, a transmis într-un comunicat Irina Cios, directoarea AFCN.

Roxana Trestioreanu, preşedinta Consiliului, a precizat: „Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanţare faţă de data prevăzută şi asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp şi energie pentru consolidarea predictibilităţii procesului de finanţare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect şi transparent publicul şi să fie în permanenţă deschişi dialogului”.

Pentru sesiunea III/ 2019, Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creaţie membre ANUC finanţate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Mai multe detalii sunt disponibile pe afcn.ro.

Începând cu 21 mai, este deschisă şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la afcn-experti.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.