Un tribunal turc a condamnat vineri 14 persoane la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, pentru implicarea lor în atacurile cu bombă din Istanbul, care au ucis zeci de persoane în 2016, a informat agenţia de stat Anadolu, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile cu bombă au făcut parte dintr-o serie de atacuri la nivel naţional care au început la jumătatea lui 2015, acesta fiind începutul unei perioade de riscuri de securitate sporite din cauza militanţilor ISIS şi a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

După un meci de fotbal din 10 decembrie 2016, două bombe – una plasată într-o maşină şi alta prinsă de vesta unui atacator sinucigaş - au fost detonate în faţa stadionului echipei Besiktas. Atacul a fost revendicat de Vulturii Libertăţii din Kurdistan (TAK), o organizaţie în strânsă legătură cu PKK.

Dintre cei 27 de acuzaţi, patru au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru că au perturbat unitatea statului, ei fiind vizaţi şi de 46 de capete de acuzare pentru crimă premeditată cu ajutorul unei bombe.

Anadolu informează că cei patru au primit de asemenea 4.890 de ani în închisoare pentru tentativă de crimă premeditată şi posesia de substanţe nocive şi distrugerea proprietăţii publice.

Alte zeci de persoane au primit închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată pentru perturbarea unităţii statului, pe lângă 3.380 de ani în închisoare pentru alte infracţiuni. Alţi patru au primit până la 15 ani de închisoare pentru că fac parte dintr-o organizaţie teroristă.

Tribunalul a decis deschiderea unui dosar separat împotriva a nouă dintre acuzaţi, unul dintre ei fiind în continuare dat dispărut.

PKK este considerată o organizaţie teroristă de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.